Дезінфікуючі засоби стали популярним і затребуваним продуктом в Україні. Так, журналісти ТСН перевірили три зразка антисептиків, які продають простим українцям в розпал епідемії коронавіруса.

Вони здали зразки на аналіз в лабораторію, щоб дізнатися, що домішують у вуличні антисептики і наскільки вони безпечні.

Так, розповіли історію українки Ірини, у якої від антисептика почервоніли і опухли руки після того, як вона скористалася безкоштовним засобом в одному з супермаркетів. Інша киянка поскаржилася на опіки після того, як продезинфікувала руки в супермаркеті.

Журналісти передали на аналіз в лабораторію три зразка антисептика – з супермаркету, куплений в кіоску і той, який рекламувала відома блогерка.

Виявилося, що в кожному з цих зразків містилося в сто разів більше норми ацеталия з ацетальдегидом і метанолу, який в таких дозах небезпечний для здоров'я людини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вони можуть викликати отруєння, подразнення, токсичні реакції. Так, антисептик з кіоску є небезпечним спиртовим розчином.

Єдиним антисептиком із зазначеним складом є той, який рекламувала блогерка. Однак виявилося, що він не відповідає дійсності. У складі написано, що у нього спирту повинно бути не менше 66%, а насправді в ньому всього 46% спирту. Фахівець зазначила, що нікому б не рекомендувала використовувати такий засіб як антисептик.

У зразку з супермаркету в лабораторії виявили максимальну кількість домішок – метанол, етанол. Крім того, їх вдалося встановити далеко не всі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати антисептик будинку.

Як повідомляв Знай. ua, секс-шоп пожертвував лікарям весь запас одягу санітарів.

Також Знай. ua писав, що львів'яни повстали проти "золотих" антисептиків.