Попри те, що фабричні антисептичні препарати вже практично неможливо знайти в аптеках, фахівці не радять користуватися такими засобами, виробленими в домашніх умовах через деякі обмеження. Окрім того, не всі аптечні антисептики ефективні проти коронавірусу SARS-CoV-2, а зловживання ними може навіть збільшити ризик зараження.

Про це йдеться у репортажі ТСН.

Як стверджують лікарі та науковці, найбільш ефективним антисептиком проти коронавірусу, серед доступних населенню, є спирт. При цьому його концентрація має бути не меншою ніж 60%, тому алкогольні напої та навіть такі препарати, як настоянка календули недостатньо дієві - предмет чи руки доведеться занурювати.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Також дерматологи зазначають, що зловживання спиртовими та іншими антисептиками є шкідливою для мікрофлори шкіри, яка є важливою частиною імунітету. Також спирт може викликати мікротравми шкіри, через які в організм може потрапити інфекція. (Варто зазначити, що відповідних досліджень саме в аспекті боротьби з коронавірусом немає). Саме тому дерматологи радять надавати перевагу миттю рук, а спеціальними засобами користуватися лише при необхідності.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

ТСН перевірила дієвість та безпечність антисептиків домашнього виробництва

В інтернеті з'являється дедалі більше інформації щодо створення антисептичних засобів у домашніх умовах. У яких пропорціях слід змішувати суміші, що до чого додавати? ТСН вирішила з'ясувати, що ж насправді є дієвим засобом, а чого не варто робити. Більше відео дивіться на сайті http://tsn.ua/video/video-novini

Geplaatst door ТСН op Vrijdag 20 maart 2020

Журналістам ТСН не вдалося знайти звичайні спиртові антисептики в аптеках і магазинах. У деяких аптеках пропонують інші антисептики, але вони мають переважно антибактеріальну дію і не надто дієві проти коронавірусу.

Спеціалісти також застерігають від самостійного виготовлення антисептиків - такі поради поширюються в Інтернеті та навіть у ЗМІ -, оскільки у домашніх умовах легко порушити необхідну концентрацію речовин, а також неможливо додати особливо дієві домішки, такі як біоцидні полімери.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з харківських аптек різко зник головний засіб від коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як зробити антисептик від коронавірусу вдома – "Потрібно лише…"

Також "Знай.ua" писав - інтерв'ю з коронавірусом - путінське ТБ показало новий епічний маразм.