Чеський молекулярний генетик і вірусолог Соня Пекова, заявляє, що новий коронавірус більше схожий на SARS, ніж на звичайні коронавіруси, тому що звичайні коронавіруси викличуть у людини нежить або біль у горлі, а одужання настане через кілька днів. Про це науковець розповіла в інтерв'ю "Радіо Свобода".

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

"На цей вірус, SARS-CoV-2, це зовсім не схоже. SARS побув з нами рочок і зник. Цей вірус, завдяки його великій мутагенності, боюся, залишиться з нами надовго", - прогнозує вона.

Вірусолог також не виключає, що коронавірус має штучне походження, оскільки він "веде себе дуже незвично".

Пекова пояснила, що в світі є кінцеве кількість вірусів, що заражають людей, і медики зазвичай можуть за симптомами хвороби приблизно вгадати, який її викликає вірус.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Тому, коли ми знаємо, що хвороба викликається коронавірусом, у неї буде певну течію. Але у цього коронавіруса зовсім інша картина, це ніби новий тип хвороби. Коли клінічна картина вірусу настільки відрізняється від інших вірусів того ж типу, це як мінімум дивно", - звернула вона увагу.

Висловлюючись щодо генокода коронавіруса, Пекова зазначила, що багато років присвятила молекулярної біології і генетики, займалася клонуванням і використовувала різні частини вірусів для генної інженерії, але дана послідовність у регулюючої області їй "відразу здалася не дуже схожою на природну".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше