Заступник глави Національного банку України Олег Чурій заявив, що різке зростання цін, спричинене коронавірусом, не матиме значного впливу на інфляцію.

Про це повідомляє видання FaceNew.

Варто зауважити, що через карантин в українських магазинах зросли ціни на продукти та засоби захисту від коронавірусної інфекції. Щоправда, за словами Чурія, це ніяк не вплине на інфляцію в державі.

"Ціни зросли у зв'язку з тим, що через карантин в країні тимчасово закрили ринки і торгові точки. Як наслідок, ажіотажний попит спровокував підвищення цін. Наразі ситуація вже поліпшується, і ті ціни на продукти, які піднялися, поступово знижуються", - йдеться в повідомленні.

Коронавірус з Китаю, фото з вільних джерел
Коронавірус з Китаю, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Водночас в НБУ запевнили, що ретельно слідкують за ситуацією зі зростанням цін.

"У будь-якому випадку, ми за ситуацією ретельно стежимо. Якщо буде підвищення інфляції, це, безумовно, буде закладено в наш прогноз і в наші дії щодо монетарної політики", - сказав заступник голови НБУ.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що продуктові ринки в Україні зможуть працювати під час спалаху коронавірусу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в АТБ продавали напханий металевими скобами хліб.

Також "Знай.ua" писав, що чоловік приніс з супермаркету вівсянку з черв'яками.