27 липня з-під домашнього карантину вивели останнього пацієнта, який міг заразитися коронавірусом MERS.

Про це повідомляє ТАСС.

"Південна Корея оголосила про фактичне завершення в країні спалаху коронавірусу близькосхідного респіраторного синдрому", - заявив прем'єр-міністр країни Хван Ге Ан.

Читайте також: Смертельний вірус MERS шириться світом

За його словами, після вивчення різних чинників, уряд та медичні працівники прийшли до висновку, що інфекція громадянам більше не загрожує.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

На карантин в період загострення епідемії відправили понад 16,7 тис осіб. Нові випадки зараження інфекцією не фіксувалися протягом останніх 23 днів.

Нагадаємо, перший випадок захворювання на території Південної Кореї трапився 20 травня. Встановили, що вірус заніс громадянин, який повернувся з країн Близького Сходу.

Довідка. Вперше MERS виявили у людини в 2012 році в Саудівській Аравії. Поширення коронавируса торкнулося також Йорданії, Катара, ОАЕ, Тунісу, Великобританії, Німеччини, Італії, Франції. У 23 країнах офіційно підтвердили понад 1100 випадків зараження людей, у 40% випадків - з летальним результатом

Початок захворювання має ознаки звичайної респіраторної інфекції. Вона супроводжується лихоманкою, кашлем і пневмонією, але потім швидко вражає легені.