ПриватБанк на період з 1 березня по 30 квітня повністю скасовує нарахування штрафів і пені, а також відповідальності, встановленої відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України.

Таке рішення в банку прийняли як відповідь на карантинні заходи, запроваджені в Україні з метою протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.

"ПриватБанк, розуміючи складну ситуацію, що виникла в результаті пандемії і введених додаткових заходів для запобігання поширення вірусу прийняв таке рішення, про умови користування кредитної лінії за всіма кредитними картками. З 01.03.2020 до 30.04.2020 Банк скасовує нарахування штрафів / пені та відповідальності згідно ст. 625 ЦКУ, а також з 31.05.2020 нараховує відсотки тільки за базовою процентною ставкою для клієнтів з простроченням зобов'язань за договором за кредитним картками", - пояснюють в установі.

ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube
ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube

Так звані "кредитні канікули" пообіцяв українцям президент Володимир Зеленський. При цьому у Нацбанку зазначили, що такі канікули не є скасуванням або списанням боргів. Це лише відстрочка сплати боргу і відсотків для позичальників, фінансовий стан яких погіршився. Банки продовжать нараховувати відсотки за користування кредитами, одночасно нараховуючи і виплачуючи відсотки за депозитами вкладниками.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Банки подарували українцям кредитні канікули на час карантину, що важливо знати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк роз'яснив, хто може розраховувати на "кредитні канікули".

Також "Знай.ua" писав, що ПриватБанк оголосив про "кредитні канікули" українцям.