Під час епідемії коронавірусу, магазини і супермаркети перетворилися на одні з найнебезпечніших місць. І дійсно, вузькі проходи, велика кількість людей, черги – сприятливі умови для поширення інфекції. Тому в період пандемії потрібно ходити в магазин правильно. Користувач Facebook Роман Шеремета дав одразу 12 корисних порад, які дозволять знизити ризики до, під час, і після походу в магазин.
1. Не ходіть в годину пік. У цей час у супермаркетах можуть перебувати десятки або навіть сотні чоловік одночасно. Краще робити покупки вдень або рано вранці.
2. Завжди носіть маску. Якщо ви самі є носієм вірусу, але не підозрюєте про це, маска не дозволить інфекції заразити інших людей.
3. Беріть з собою дезінфектор. Маленький флакончик допоможе вам убезпечити себе від зараження через потрапляння на руки.

супермаркет, скріншот: YouTube
супермаркет, скріншот: YouTube
4. Під час пандемії дітей краще в магазин не брати.
5. Стоячи в черзі, дотримуйтеся відстані 2 метри.
6. Використовуйте безконтактні способи оплати – Apple Pay і Google Pay дозволяють уникнути контакту з поверхнями магазину або руками продавця. В крайньому випадку, можна скористатися картою з PayPass. Уникайте готівкових грошей.
7. Ходіть в магазин як можна рідше.
8. Не варто виносити з магазину все що там є. Не піддавайтеся паніці, і не беріть те, що вам не потрібно.

супермаркет, фото Pxhere
супермаркет, фото Pxhere

9. Коли ви повернулися додому, відразу ж помийте руки, незалежно від того, чи користувалися ви дезінфектором чи ні.
10. Не залишайте пакети з магазину, їх потрібно одразу викидати.
11. Поверхня, на яку ви поставили продукти, обов'язково протріть.
12. Якщо ви відчули погіршення стану, уникайте походів в магазин. Краще попросіть сходити за продуктами родича, друга або сусіда.

Нагадаємо, COVID-19 в Україні - куди звертатися за спасінням, номери гарячих ліній.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.іа" в Україні вимагають ввести усиленнре надзвичайний стан.

Також "Знай.іа" писав, учасник Євробачення заговорив про приховані ризики пандемії для України.