Вчені з університету Нового Південного Уельсу склали список з 10 основних правил для тих, хто змушений перебувати на самоізоляції або виявив у себе симптоми коронавірусу. Як пережити самоізоляцію і не заразити близьких?

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

З будинку не варто виходити навіть по продукти і, якщо дуже потрібно – попросити купити необхідне сусідів, рідних або друзів, але в цілях безпеки з ними особисто не контактувати, пише видання Daily Mail.

1. Маску носити потрібно обов'язково. Вона допоможе зупинити поширення вірусу і знизить ризик того, що заразиться хтось із оточуючих.

2. Мити всі поверхні в будинку. Коронавірус здатний виживати на будь-яких поверхнях в середньому від декількох годин до декількох днів. ВООЗ рекомендує всі поверхні мити водою з милом і дезактиватором.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

3. Частіше провітрювати квартиру. Вікна в будинку варто тримати максимально відкритими, щоб видалити заражені краплі.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

4. Мити руки. Мити руки потрібно після кожного контакту з хворим, після кожного відвідування вулиці, під'їзду. Мити руки потрібно після доторку до предметів меблів, до яких раніше торкався хворий.

5. Носити халат. Для контакту з інфікованим варто використовувати окремий одяг, бажано медичний халат або костюм.

6. Носити рукавички. Вони не дозволяють людині доторкатися до заражених місць.

7. Захист для очей. Очі також можуть стати джерелом проникнення вірусу і достатньо буде буквально декількох крапель. Тому радять застосовувати спеціальні маски або окуляри.

8. Дотримувати акуратність при контакті з інфікованим. Пацієнт з COVID-19 повинен мити руки негайно кожен раз після кашлю або чхання.

9. Мінімізувати контакти. По можливості, всі контакти з хворим потрібно мінімізувати до крайньої необхідності. Також варто обмежити контакт хворого з домашніми тваринами, так як вірус може передатися на шерсті.

10. Дотримуватися здорової дієти. Правильне харчування і збалансована дієта допоможе зміцнити імунну систему і дасть організму сили, щоб впоратися з хворобою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям компенсують втрату роботи на карантині грошима, як отримати допомогу. Щоб підтримати тимчасово безробітних, влада спростила облік у центрах зайнятості та доступ до посібників.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який було введено до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу, можуть послабити

Також "Знай.ua" писав, як пересуватись машиною на карантині, список заборон і документів. Нові правила карантину в Україні