Починаючи з 6 квітня по всій Україні посилили карантин через коронавірус. Відтепер згідно з новими правилами карантину в Україні на дорогах почнуть працювати контрольно-пропускні пункти, на яких будуть перевіряти документи і температуру.

На карантині - фото pixabay
На карантині - фото pixabay

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій підготував методичні рекомендації, які оновлюють вимоги до контрольно-пропускних пунктів, що зараз будуть ставитися на в'їзді-виїзді в кожну конкретну область. Ми прописали, хто саме там буде знаходитися, які заходи буде здійснювати", – сказав він.

Відзначається, що на КПП будуть нести чергування працівники Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Госпродпотребслужбы, Національної гвардії України, медичні працівники, які забезпечені всіма необхідними санітарними засобами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Зокрема, на контрольно-пропускних пунктах у водіїв і пасажирів транспортних засобів будуть перевіряти температуру тіла, проводити санітарний огляд речей, багажу і транспортного засобу.

У той же час у разі виявлення ознак захворювання коронавірусом людей будуть направляти в спеціалізовані медичні установи з дотриманням санітарно-медичних вимог.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Тому водіям і пасажирам для безперешкодного пересування по території областей необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу та підтверджують проживання на відповідній території. У випадку, якщо людина не проживає, але працює у відповідному населеному пункті, необхідно мати при собі довідку з місця роботи.

Згідно з новими правилами не можна відвідувати спортивні та дитячі майданчики, дітям молодше 16 років знаходиться у громадських місцях без супроводу повнолітніх і знаходиться без маски або респіратора. Не можна виходити на вулицю більше двох осіб, не можна з'являтися на вулиці без маски і гуляти в парку, лише для вигулу собаки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, психіка під час карантину – як самоізоляція здатна вплинути на людину.

Як повідомляв Знай.uа тотальне безробіття і зубожіння — карантин в Україні нищить провідні галузі.

Знай.uа писав, українцям продають небезпечні антисептики – підроблені засоби залишають опік і не тільки.