В Україні можуть скоротити субсидії і витрати на виплату пільг на 8,240 мільярда гривень. До Верховної Ради подали відповідну ініціативу уряду на голосування.

Невтішний прогноз також озвучили в Міністерстві соціальної політики. Так, вже цієї осені, з початку нового опалювального сезону, деяких пільговиків можуть позбавити грошової допомоги від держави.

Директор департаменту державної соціальної допомоги Музиченко Віталій повідомив, що мова йде про 15-20% отримувачів субсидій.

"В першу чергу їх можуть втратити власники нових автомобілів молодше 5 років", - заявив він.

субсидії, скріншот із відео
субсидії, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Без субсидій також можуть залишитися власники житла з великою квадратурою. Для квартир це 120 квадратних метрів, а для будинків – 200.

"Але є виняток для багатодітних, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу - тобто там, де активно проживає велика кількість громадян", - заявив Музиченко.

Чиновник вважає, що нові правила призначення субсидій можуть підвищити ефективність програми житлових субсидій.

Крім того, передбачається більше стимулів для того, щоб "наші працездатні громадяни, які не працюють, все-таки вирішували питання щодо свого працевлаштування і отримання доходів. І головне, щоб вони ці доходи показували".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям додадуть головного болю нової квитанцією за комуналку.

Як повідомляв Знай. ua, киян чекає неприємний сюрприз у платіжках за тепло.

Також Знай. ua писав, що у Києві слідом за опаленням відключають гарячу воду, скільки доведеться мучитися з тазиками.