В Чернівецькій області 11 та 12 квітня посилять карантин для стримування поширення коронавірусу. Так, на вихідних не будуть працювати ні продуктові магазини, ні АЗС. Про це заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

"Ми отримали рекомендації Державної комісії з надзвичайних ситуацій не тільки Чернівецької області, а для всіх західних областей... В найближчі вихідні, а саме суботу та неділю будуть введені додаткові обмежувальні заходи", - повідомив чиновник.

коронавірус у Чернівцях, скріншот з Telegram
коронавірус у Чернівцях, скріншот з Telegram

Він уточнив, що Чернівецька ОДА знову ввела особливий режим карантину з 13 години суботи, 11 квітня, до 6 ранку понеділка, 13 квітня.

"Ми просимо вас залишатися вдома. На відміну від попередніх вихідних, у суботу і неділю не працюватимуть магазини. Продуктові магазини теж не працюватимуть. АЗС будуть працювати виключно для медичних служб, служби порятунку та Національної поліції. Для всіх інших все АЗС Чернівецькій області не працюватимуть", - попередив Осачук.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його словами, такі заходи застосовуються, щоб прибрати можливі приводи для виходу з дому, адже "коронавірус може скосити кожного з нас".

Варто відзначити, що в Чернівецькій області за останню добу підтвердили 76 нових випадків зараження Covid-19. Загальна кількість інфікованих збільшилася до 379 випадків.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як не заразитися коронавірусом — прості рекомендації, що здатні врятувати життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям офіційно заборонили виходити з дому.

Також портал Знай.uа писав, що в Кабміні наплювали на карантин і дозволили маршруткам набирати більше 10 пасажирів.