Майже тиждень рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій борються з лісовими пожежами в чорнобильській зоні. Фотографії цього жахливого видовища опублікував у Facebook представник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

На одному з фото можна побачити, як пізно ввечері з висоти об'єкта "Укриття" виглядає пожежа в Чорнобильській зоні.

Пожежі в Чорнобилі, фото - Facebook
Пожежі в Чорнобилі, фото - Facebook

За словами Шевченка, з пожежею рятувальники борються вже шосту добу – з землі та повітря. "Після безсніжної зими Український гідрометцентр фіксує: трава скрізь пересушена, дефіцит опадів – 50%, пожеж в екосистемах +23%, а площа зросла на 30%", - написав він. За словами Артема Шевченка, Україну чекає "гаряча весна", якщо буде мало дощів.

Пожежі в Чорнобилі, фото - Facebook
Пожежі в Чорнобилі, фото - Facebook

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того, представник міністерства показав фото 27-річного чоловіка, якого звинувачують у підпалі трави в Котовському лісництві Чорнобильської зони. Поліція вже вручила уродженцю села Рагівка Поліського району на Київщині підозра ч. 1 ст. 245 "Знищення об'єктів рослинного світу".

Підозрюваний у підпалі, фото - Facebook
Підозрюваний у підпалі, фото - Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що нардепи по-новому будуть карати українців, які "граються" з травою.

Також портал "Знай.ua" писав, що до чого призвели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію в повітрі.