Попит на блакитне паливо серед населення Європи помітно впав через пандемії коронавіруса. Як наслідок, на найбільших торгових майданчиках ціни на газ знизилися до мінімуму з 2009 року. Про це свідчать дані енергетичних бірж.

Так, за останніми даними, на британської енергетичної біржі NBT ціна газу скотилася до $67,5 за тисячу кубометрів. На біржі TTF, до рівня цін на який прив'язали визначення ціни на газ і в Україні, 1000 кубометрів газу коштують $79,3.

Ціни на газ, фото: electro-brandt.es
Ціни на газ, фото: electro-brandt.es

Варто відзначити, що вартість газу зараз впливають відразу кілька факторів:

- Тепла зима в ЄС, з-за якої в сховищах газу накопичилися рекордні обсяги.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

- Ранній старт сезону закачування газу в сховища.

- Падіння попиту на газ, який спровокувала зупинка промисловості на карантин через пандемії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, незважаючи на зростання курсу долара і загальну ситуацію з карантином, бензин на автозаправних станціях в Україні дешевшає.

Як повідомляв портал Знай.иа, чому дешевшає долар і чи варто запасатися валютою – експерти відповіли на головні питання українців.

Також портал Знай.иа писав, сезон опалення в Києві завершено: як будуть карати боржників і будуть нараховувати пеню.