З понеділка 13 квітня в Миколаєві посилюються карантинні заходи, пов'язані з пандемією коронавірусу Covid-19. Зміни торкнуться, перш за все, роботи громадського транспорту. Автобуси, тролейбуси і маршрутки тимчасово будуть перевозити лише пасажирів з пропусками.

У цю категорію входять працівники установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров'я, продовольче забезпечення, управління і надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водопостачання, зв'язок і комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку і захисту, об'єкти критичної інфраструктури, мають безперервний промисловий цикл.

Але головне, у всіх них повинні бути з собою пропуску та документи, що посвідчують особу.

Транспорт, фото: Pixabay
Транспорт, фото: Pixabay

Держава не могла передбачити всього. Тому залишилися питання — як бути людям, яким потрібно відвідати батьків, їздити в лікарню або доглядати за кимось? Мер Миколаєва Олександр Сенкевич розповів, як діяти в таких випадках.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Якщо вам необхідно відвідувати медзаклад, вам слід звернутися до свого сімейного лікаря. Сімейні доктори формують списки до Управління охорони здоров'я міськради, яка оформить спецперепустки в транспорт. Подробиці можна дізнатися у центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Мер Миколаєва (скріншот з відео)

Тим, хто доглядає за родичами, необхідно звернутися за перепустками в органи соціального захисту — там не мають права відмовити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці закордоном з-за карантину залишилися без страхового поліса, що запропонували в МЗС.

Як повідомляв Знай.uа, авто головного санлікаря України Ляшко потрапив в аварію по дорозі на Миколаїв, перші деталі ДТП.

Знай.uа писав, великодній кошик стане не по кишені українцям — скільки треба викласти за паски, яйця та м'ясо.