Вже майже місяць українці залишаються вдома, зачинені на карантин через коронавірус. Люди намагаються не виходити на вулицю без нагальної потреби зайвий раз. Щоб максимально убезпечитися від контактів із зовнішнім світом, багато перейшли на онлайн-шопінг.

Корм для тварин і товари для фітнесу

Перше, що цікавить українців при покупках онлайн – маски і засоби для дезінфекції. Також, за даними маркетплейса Prom.ua українці стали більше купувати товари для домашніх тварин, спортивне взуття та товари для творчості.

супермаркет , скріншот з відео
супермаркет , скріншот з відео

В середньому на зоотовари витрачають в інтернеті 1230 грн, на спортивне взуття – 847 грн, миючі засоби — 240 грн, товари для хобі — 310 грн, косметику — 670 грн. Продовжують купувати мобільні телефони, шини, телевізори і велосипеди.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Кварцові лампи

Фахівці маркетплейса Bigl.ua відзначають, що крім масок, антисептиків і респіраторів люди стали в 6 разів більше купувати кварцові лампи, в 4,5 рази – баффи і балаклави, а також в 1,5 рази більше – алмазну мозаїку і еспандери (тренажери для рук). На кварцові лампи в середньому витрачають 1500 грн, на баффи — 120 грн, а на мозаїку і еспандери — 230 грн.

Кава і книги

На 40% частіше стали замовляти каву та кондитерські інструменти, а їх середня ціна 135 грн. На 80% зріс попит на підручники і довідники, але, незважаючи на це, в середньому їх вартість знизилася на 13% — до 76 грн.

Побутова хімія

Аналітики порталу OLX розповідають, що в березні українці стали активніше купувати побутову хімію – кількість відгуків на такі оголошення зросла майже в 6 разів порівняно з початком місяця.

Супермаркет "Фуршет", фото Яндекс
Супермаркет "Фуршет", фото Яндекс

В топах виявилися настільні ігри, якими тепер українці цікавляться на 40% частіше. За даними сайту оголошень IZI.ua українці почали частіше шукати б/y товари для будинку: роботи пилососи, мультиварки і мікрохвильовки. А також скутери, велосипеди, ігрові приставки.

Українці стали рідше замовляти парфуми, жіночий одяг, взуття та аксесуари, антикварні товари, дитячий одяг.

Істотно збільшився попит на доставку продуктів з супермаркетів. Євген Нетреба, комерційний директор сервісу доставки продуктів Zakaz.ua, повідомив нам, що попит почав зростати ще з 11 березня, а в перші кілька днів кількість замовлень зросла на 80%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям обіцяють зарплати без податку та допомогу з субсидіями, але не все так просто.

Також Знай.uа писав, вже цієї осені, з початку нового опалювального сезону, деяких пільговиків можуть позбавити грошової допомоги від держави.