Складний час настав для України. Крім пандемії коронавірусу та фінансової кризи, яка виникла через карантин, країна бореться ще і з серйозною лісовою пожежею, що вирує на території Чорнобильської зони відчуження. Через неї в ЧЗВ серйозно піднявся радіаційний фон, тому гасіння загоряння зараз – завдання №1.

Рятувальники сплять

З пожежами борються сотні пожежників. Рятувальникам доводиться навіть спати на сирій землі. Мережу облетіло фото, на якому один з пожежних відпочиває прямо на траві. Очевидно, під час змін у Чорнобильській зоні пожежники не виїжджають з місця гасіння загоряння. Тому рятувальникам доводиться відпочивати прямо на стоянці пожежних автомобілів.

Героїзм працівників МНС неможливо переоцінити. Люди не їдуть з місця гасіння пожеж ні на хвилину, і роблять все можливе, щоб локалізувати загоряння. Залишається тільки молитися за здоров'я цих людей і побажати їм швидше повернутися додому.

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі. Пожежа в Чорнобильської зоні відчуження триває з 4 квітня.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua" Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.

Також Знай.u" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?".

Як повідомляв портал "Знай.іа" Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.