Масштабна пожежа в Чорнобилі перетворила зону відчуження на попелище. Пожежники досі не можуть приборкати вогонь, який зайнявся ще 4 квітня. Палають не лише ліси, а й покинуті села.

Пожежники працюють над ліквідацією не покладаючи рук. По мережі "гуляє" багато відео з епіцентру подій. Одне з таких відео опублікували на офіційній facebook-сторінці МВС України. Лісова тваринка соня або вовчок лісовий - втаратила свою домівку.

Це лісова соня. Вона вилізла на деревце, рятуючись від смерті, бо довкола неї горить її дім. Але що вам до того, правда? Набагато важливіше випалити траву біля свого городу. В той час, коли в інших країнах під час карантину очищується повітря, тварини і риби повертаються до парків і водойм, українці знищують самі себе і все живе навколо. Подумайте, чи варто губити життя отаких маленьких сонь?

Geplaatst door МВС України op Vrijdag 10 april 2020

"Це лісова соня. Вона вилізла на деревце, рятуючись від смерті, бо довкола неї горить її дім. Але що вам до того, правда? Набагато важливіше випалити траву біля свого городу", - розчулили українців повідомленням у прес-службі МВС.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У повідомленні йдеться, що в той час, коли в інших країнах під час карантину очищується повітря, тварини і риби повертаються до парків і водойм, українці знищують самі себе і все живе навколо.

"Подумайте, чи варто губити життя отаких маленьких сонь?", - задають риторичне питання паліям.

Безпомічна тваринка на відео просто тремтить, як осиковий лист. На ньому видно, що тваринка опинилась в самому епіцентры пожежі і з усіх боків їх оточують язики полум'я - горить її оселя...

пожежа в Чорнобилі, скріншот з відео
пожежа в Чорнобилі, скріншот з відео

Нагадаємо, до гасіння пожеж залучено 366 осіб і 88 одиниць техніки, з них від ДСНС 307 чоловік особового складу та 63 одиниці техніки (в тому числі 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти ДСНС, якими 12 квітня скоєно 143 скидання – 370 т води).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше пожежа перетворила Чорнобиль на попелище, вогонь пожирає зону відчуження другий тиждень - пекельні кадри.

Як повідомляє портал Знай.ua пожежа в Чорнобилі змінив напрямок і пішов на села Київщини, - річка не зупинила полум'я

Також Знай.ua писав, що втомлений пожежний в Чорнобилі заснув прямо на землі фото розбило серця всієї України