Нищівна пожежа в Чорнобилі перетворила зону відчуження на попелище. Пожежники досі не можуть вгамувати несамовитий вогонь, який зайнявся ще 4 квітня. Палають не лише ліси, вщент вигоріло 12 сіл, згорають кладовища. А найстрашніше те, що вогонь потроху добирається до ЧАЕС. Про це написала у Facebook співробітниця прес-служби НАЕК "Енергоатом" Наталія Дегтяренко.

Скріншот повідомлення, фото з Фейсбук
Скріншот повідомлення, фото з Фейсбук

Пожежники працюють над ліквідацією не покладаючи рук, але ситуація тільки погіршується. Вогонь підбирається вже до самої станції. Горять села, кладовища.

"Пожежа в зоні відчуження перебралася на лівий берег Прип'яті. Просто зараз вогонь підбирається до села Кошівка. Державне агентство України з управління зоною відчуження, ДСНС України, поліція Київської області поясніть людям, як вогонь міг перекинутися на інший бік річки, ширина якої в середньому протягом становить 50-70 метрів? Що це, як не навмисний підпал?", - написала в Facebook Наталія Дегтяренко з прес-служби "Енергоатому".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

За повідомленням автора, вже вщент згоріли території колишніх сіл Лелів, Копачі, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянская, Ковшиловка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовый, Волхов, Чистогалівка. Знову згоріла територія Рудого лісу, закритий військовий місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль.

Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС
Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС

Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС
Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС

Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС
Пожежа у Чорнобилі, фото Facebook ДСНС

"Припиніть нарешті брехати! Що ви нібито контролюєте ситуацію. Зараз ситуація неконтрольована – вона критична", - підсумувала автор.

Кошмарне відео, зняте із вертольотів лише підтверджує страшні слова пані Дегтяренко з прес-служби "Енергоатому".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше пожежа перетворила Чорнобиль на попелище, вогонь пожирає зону відчуження другий тиждень - пекельні кадри.

Як повідомляє портал Знай.ua пожежа в Чорнобилі змінив напрямок і пішов на села Київщини, - річка не зупинила полум'я.

Також Знай.ua писав, що втомлений пожежний в Чорнобилі заснув прямо на землі фото розбило серця всієї України.