Пожежі у Чорнобильській зоні продовжуються вже більше десяти днів. Як зазначають спеціалісти, полум'я не лише загрожує здоров'ю людини через викиди радіоактивних матеріалів та інших забруднювачів у повітря, але й може знищити унікальну екосистему заповідника.

Яскравою ілюстрацією цієї проблеми стало відео, зняте у Зоні відчуження. На ньому можна побачити двох коней Пржевальського, які ходять по попелищу під сумну музику.

Відео було зняте з дрона, а запис був розміщений на сайті YouTube.

"Вогонь знищив тисячі гектарів лісу у Зоні відчуження. Багато тварин втратили свої домівки. На цьому відео коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях. Хто це зробив? Хто допустив? Чи буде покараний?" - йде мова в описі до відео.

Коні Пржевальського
Коні Пржевальського

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Популяція коней Пржевальського стала однією з візитівок відродження природного середовища після того, як люди покинули Чорнобильську зону.

Близько 15 років тому 36 коней Пржевальського були випущені у Зоні відчуження. Умови виявилися сприятливими для коней, і вже у 2018 році популяція коней склала приблизно 110 голів.

Варто зазначити, що коні Пржевальського більше не живуть на своїй батьківщині у степах Монголії. Саме тому Чорнобильська зона розглядається як важливе місце для спроби проживання диких тварин у природному середовищі. Через пожежі майбутнє популяції під сумнівом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше втомлений вогнеборець в Чорнобилі заснув просто на землі — фото розбило серця всієї України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пожежа в Чорнобилі стерла з обличчя землі ціле село - фото і відео жахливого видовища.

Також "Знай.ua" писав, що Чорнобильська катастрофа: історія, цікаві факти і домисли.