У Польщі місцеві підприємства потерпають не тільки від коронавірусу, а й від того, що українці масово почали покидати країну. А це в свою чергу призвело до проблеми із нестачею робітників.

Джерело: іноземне видання Financial Times.

Відтак, як відзначається, через пандемію Covid-19 понад 100 тисяч українців вирішили покинути чужу країну та масово ринули на батьківщину. Водночас польські компанії, які покладалися на роботу мігрантів, відчули гостру нестачу робочої сили.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"Ці робітники допомогли покрити величезну нестачу робочої сили на польських фабриках, будівництвах, фермах, в готелях, ресторанах та супермаркетах", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім цього, польські фермери хвилюються через те, що якщо цьогоріч на збір врожаю фруктів та овочів не приїдуть заробітчани, то це загрожує паралічем усієї галузі. Також з проблемою нестачі робітників в розпал пандемії стикнулося чимало західних країн. Існують побоювання, що цього року врожаї згниють на полях, оскільки їх буде нікому збирати.

Цього звісно можна уникнути частково, якщо наймати місцевих. Втім, фермерам не подобається наймати робітників без досвіду. До того ж, західні європейці зазвичай більш вимогливі до умов праці.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Великдень українські кордони чекають другу хвилю заробітчан — де і як можуть пропустити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин для українців послаблять, у МОЗ назвали точні терміни.

Також "Знай.ua" писав, Зеленський пояснив, що чекає на заробітчан після повернення додому.