Під час пандемії коронавірусу, на дорогах України почали з'являтися спеціальні карантинні блокпости. Вони необхідні для того, щоб своєчасно виявляти хворих, надавати першу медичну допомогу, проводити експрес-тестування на COVID-19, і при підозрах на інфекцію – доставляти в лікарню. Крім того, тут же виявляють і порушників карантину, які отримують “щасливий квиток” на 17 000 гривень штрафу. В Україні цих блокпостів встановлено вже більше сотні.


Однозначний рекорд за кількістю карантинних блокпостів на території України належить Сумської області. Тут їх відразу 33. Друге місце тримає за собою Одеська область, яка незначно відстала від сумчан – 31 блокпост. “Бронза” поки дістається Тернопільської обл., де встановлено 26 пунктів контролю. Також велика кількість КПП в Дніпропетровській області (23), у Хмельницькій обл (16) та на Львівщині (14).
Що стосується “антирекордсменів”, тут “лідирує” Луганська область. Тут встановлено всього 3 блокпоста. У Черкаській, Чернігівської області, а також на Закарпатті їх встановлено по 4. На Житомирщині та Донеччині діють 5 контрольно-пропускних пунктів.

Нагадаємо, евакуйовані з Балі і Дохи українці діляться враженнями від обсервації — холод і хліб з цвіллю.

Як повідомляв Знай.uа, олені і черепахи гуляють по вулицях - пандемія зробила тварин сміливіше, відео.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Знай.uа писав, з "Борисполя" різко зникли евакуйовані з-за кордону українці, пахне скандалом - що відбувається.