Україна на карантині вже більше місяця. За цей час на ринку з'явилося безліч масок. Українського і китайського виробництва, а також з мембраною і без неї.

На оптових складах їх зараз так багато, що зовсім скоро відбудеться обвал цін у роздробі і в інтернеті. Про це розповів бізнесмен і колишній депутат Київради Олексій Давиденко в Facebook.

"В мене гарні новини. Маски падають в ціні на опті, а це означає, що з різницею в кілька днів буде обвал цін у роздробі і інтернеті. Ринок наситився. Ще в понеділок, подзвонили відразу два українських виробника марлевих масок і сказали, що їх склади ломилися від вже пошитого, попит впав в рази і вони готові віддавати маски вже навіть за собівартістю тільки для того, щоб не залишитися з ними назавжди. Ціна в опті впала з 13 грн до 9 грн за штуку", - повідомляє Давиденко.

Також бізнесмен зазначив, що хотілося все ж дізнатися ПІБ тих, хто буде покараний за не закритий вчасно експорт з України товарів захисту.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Тим часом у Києві вирішили облаштувати десяток пунктів прийому від громадян відходів медичного характеру. Про це стало відомо з повідомлення в Facebook депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового.

Наголошується, що для подальшої безпечної утилізації будуть приймати використані медичні маски і гумові рукавички. Такі пункти мають з'явитися в усіх районах столиці. Утилізацією будуть займатися спеціальні підприємства, які мають відповідні ліцензії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям пояснили, що таке громадське місце і де потрібно носити медичну маску.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві з'являться пункти прийому використаних масок і рукавичок.

Також Знай. ua писав, що Меттью Макконахі показав, як за хвилину зробити маску з трьох предметів.