З'явилася інформація, що з 28 квітня 2020 року в Україні зміниться фінансове законодавство. Відомо, що без ідентифікації буде неможливо оплатити віддалено комуналку, отримати переказ грошей, оплатити сервіси, купити передплачену картку і скористатися безготівковими коштами.

Про це попередили громадян в Українській асоціації платіжних систем.

Банкомати, фото: procherk.info
Банкомати, фото: procherk.info

Український парламент ще 6 грудня 2019 року прийняв закон про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом. Чи буде він заважати відмивати доходи несвідомим громадянам, покаже час, а от цілком свідомим українцям ця правова ініціатива може значно ускладнити життя. Адже для того, щоб отримати звичну фінансову послугу на зразок переказу від близьких або оплати сервісу онлайн, людям потрібно буде пройти процедуру повної ідентифікації: пред'явити паспорт та код працівникові фінансової організації, що надає послугу.

Мобільний переказ грошей, pixnio.com
Мобільний переказ грошей, pixnio.com

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ще раз, тепер необхідно буде верифікувати платника і одержувача. При цьому, зробити це можна буде в онлайн-режимі.

Оновлення не торкнуться наступних перекладів:

-оплата комуналки, податків, штрафів, інших обов'язкових зборів і платежів (незалежно від суми).

-сплата кредиту в сумі до 30 тис. грн.

-оплата товарів і послуг, зроблені за допомогою платіжної карти (або іншого електронного платіжного засобу), якщо її номер супроводжує переказ (незалежно від суми).

-готівкові перекази в межах України в сумі до 5 тис. грн.

-зняття коштів зі свого рахунку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, криза в Україні - нардепи переглянули бюджет на 2020 рік і зменшили зарплати населенню.

Як повідомляв Знай.uа втомлені, але не зломлені - Зеленський терміново звернувся до лікарів і анонсував скорочення зарплат.

Знай.uа писав, забрали останнє у беззахисних пенсіонерів – безсовісні аферистки обманюють людей похилого віку під час карантину.