Відомий економічний експерт Юрій Атаманюк в коментарі Politeka News розповів про те, де в Україні можна взяти додаткові гроші і чому у нас так сильно роздутий чиновницький апарат.

Так, за словами Атаманюка, з часів радянського союзу кількість чиновників в Україні тільки зростає. Коли приходить на державну посаду новий чоловік, він створює нові підрозділи і департаменти, розширюючи чиновницький апарат, який фінансується за рахунок бюджету. Експерт відзначає, що за час незалежності України, держапарат зріс у 17 разів. На питання, де брати гроші, Атаманюк пропонує скоротити масу чиновників, яких у нас дуже багато.

Юрій Атаманюк, фото YouTube
Юрій Атаманюк, фото YouTube

"Ми не можемо похвалитися зростанням ВВП, ми не можемо похвалитися зростанням інвестицій, ми нічого позитивного не можемо похвалитися. Але у нас кожний, хто приходить на свою посаду, він створює держорган, або збільшує держорган, або створює нові департаменти", - говорить Юрій Атаманюк.

Також експерт нагадав про антикорупційні органи, які дублюють органи один одного, при цьому українці мало бачать їх роботу. "У нас тільки в антикорупційному поле новостворених п'ять органів, які дублюють функції один одного, а за очікуваннями населення – змінилося антикорупційні очікування – ні, вони тільки погіршилися. Стало тільки гірше. Бізнес тоне, бо стало більше навантаження", - говорить експерт. На його думку, український держапарат потрібно завтра зменшити в п'ять разів, тоді і гроші будуть. Зараз в Україні один чиновник на 30-40 осіб, тоді як у сусідній Польщі – один на 160 людей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Зеленського назвали несподівану заміну Гончаруку, хто посуне прем'єра.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Владислав Скальський, Денис Шмигаль і Андрій Прокопенко увійшли в трійку кращих губернаторів України.

Також портал "Знай.ua" писав, що Рада призначила нового міністра громад і територій Дениса Шмигаля, що про нього відомо.