Командування операції об'єднаних сил випустило звернення до громадян України у зв'язку з близьким святом Великодня. Українців закликали залишатися вдома через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, а також запевнили, що збройні сили готові боронити батьківщину попри інфекційну загрозу, до якої в армії теж підготувалися.

Відповідний текст був оприлюднений на офіційній сторінці Операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

"За кілька днів ми відзначатимемо світле свято – Воскресіння Господнє, одну із найвеличніших та найважливіших подій в житті християн. Цього року Великдень припадає на важкий період для нашої країни. Ми змушені не лише протистояти збройній агресії Російської Федерації, а й боротися з поширенням епідемії коронавірусу. У зв’язку з цим, командування Об’єднаних сил закликає усіх віруючих залишатися на свята вдома, брати участь в літургії через онлайн-трансляції та не порушувати вимоги обмежувальних карантинних заходів. Життя та здоров’я є найвищою цінністю людини, тому просимо не наражати себе, своїх рідних та близьких на небезпеку інфікування цією хворобою", - звертаються до українців військові з проханням не допустити подальше поширення COVID-19.

Пересувний рентген-комплекс, фото ООС
Пересувний рентген-комплекс, фото ООС

Також у пресцентрі ООС нагадали про особливий пропускний режим.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

"З 22 березня цього року тимчасово припинився пропуск через лінію розмежування осіб та транспортних засобів. Також, з 28 березня було введено обмеження щодо перетину лінії проведення операції Об’єднаних сил зі сторони Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Просимо громадян поставитися з розумінням до даних заходів та без нагальної потреби не залишати свої домівки", - йде мова у повідомленні..

У ООС підкреслили, що бійці проведуть свята у тяжких умовах, але готові до викликів. "Об’єднані сили докладають усіх зусиль для захисту мирного життя цивільного населення. Відтак, багато українських воїнів проведуть Великодні свята в окопах на передовій, обороняючи свободу і незалежність нашого народу. При цьому військовослужбовці в районі операції повністю готові не лише до будь-яких провокації з боку противника, а й до загроз, викликаних поширенням коронавірусної інфекції в Україні", - запевняють військові.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, армія Путіна застала ЗСУ зненацька перед обміном полоненими - пустили в хід гранатомети і кулемети.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що бійці ЗСУ мужньо відбили атаку терористів під Попасною – хто з мечем до нас прийде.

Також портал "Знай.ua" писав, що українські курсанти-танкісти сформували військовий ешелон, фото і відео посиленої підготовки.