У вівторок український транспортний гігант Ан-225 "Мрія" приземлився у варшавському міжнародному аеропорту імені Шопена. На борту літака знаходилось кілька сотень тонн медичної екіпіровки для боротьби з коронавірусом, яку український літак-гігант доставив у Польщу з Китаю.

Польський фотограф Павло Глінки опублікував у себе в Facebook фотографії, зроблені в кабіні пілотів.

"І якщо когось цікавить найбільший літак у світі Ан-225 зсередини, то, будь ласка", - написав фотограф в описі до галереї.

A jeśli kogoś interesuje jak największy samolot świata AN225 wygląda w środku to proszę bardzo 😉 Antonov Company Antonov An-225 Mriya

Geplaatst door Paweł Glink op Donderdag 16 april 2020

Зазначимо, що українська "Мрія" сьогодні є найбільшим і найпотужнішим транспортним літаком у світі. Максимальна злітна маса становить 640 тонн.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

16 років тому, у листопаді 2004, Ан-225 увійшов в Книгу рекордів Гіннесса за його 240 рекордів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, прибуття у Варшаву найбільшого в світі транспортного літака Ан-225 "Мрія", який привіз медичний вантаж з Китаю, викликало великий ажіотаж.

Трансляцію прибуття "Мрії" у столицю Польщі вів аеропорт.

Літак-гігант здійснив коло пошани перед першим в історії приземленням у варшавському аеропорту. Авіалайнер пройшов на невеликій висоті над злітно-посадковою смугою не випускаючи шасі, помахав крилами в знак привітання, а потім пішов на друге коло.

Через кілька хвилин пілоти "Мрії" розвернули авіалайнер на 360 градусів і сіли на смугу.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Мрія" здійснила перший рейс після модернізації

Також Знай.ua писав, політ українського гіганта "Мрія" показали очима пілота