Дим від потужних лісових пожеж у Чорнобильській зоні поширився в бік півдня України, а також перекинувся на Білорусь, східну Румунію та Болгарію.

Про це повідомили у французькому Інституті ядерної та радіаційної безпеки, який змоделював поширення диму.

Варто зауважити, що вже понад тиждень рятувальники намагаються загасити потужні пожежі у зоні Чорнобильської ЧАЕС, які набирають все більших масштабів, та навіть дісталися Прип'яті.

Пожежі в Чорнобилі, скріншот: YouTube
Пожежі в Чорнобилі, скріншот: YouTube

Наразі ж за даними французьких учених, дим від пожеж перекинувся на низку країн, серед яких Білорусь, східна Румунія та Болгарія. Окрім цього, концентрація радіоактивного цезію-137 в повітрі, який є небезпечним для здоров'я населення, також підвищилася. Щоправда, рівень гамма-випромінювання на територіях поблизу пожежі на Київщині не перевищив безпечних значень.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до чого довели пожежі у Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію в повітрі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль третю добу нищить безжальний вогонь, гасять десятки гектарів з повітря — відео.

Також "Знай.ua" писав, Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему. У результаті пожежі повністю згоріли дві споруди на території природного парку.