Зовсім трохи залишилося до настання свята Христового Воскресіння 19 квітня. У цьому році через світову пандемію ми змушені змінити багатовікові традиції, і святкування буде дещо іншим.

Розклад великодніх богослужінь 2020. Де і за скільки їх можна переглянути онлайн.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що від дисципліни і поведінки українців у великодні дні буде залежати, як довго ще триватиме карантин. Також він говорив, що масові збіговиська людей на Великдень – це прямий шлях до інфікування COVID-19. А якщо ці свята обійдуться без скупчень людей, то, можливо, епідемія піде на спад.

Священики УГКЦ, фото facebook
Священики УГКЦ, фото facebook

У зв'язку з цим з українськими медіа групами проведено домовленості. Великодні богослужіння з головних храмів будуть транслюватися за рейтинговим, а також регіональним телеканалам.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Священники, фото: Лавра
Священники, фото: Лавра

Час трансляцій Великодніх богослужінь на центральних українських телеканалах

Телеканали ICTV та UA:Перший транслюватимуть святкове богослужіння Української греко-католицької церкви 19 квітня з 7:30 до 11:00.

Телеканали "1+1" та UA:Перший будуть вести трансляцію служби Православної церкви України в ніч з 18 на 19 квітня з 23:00 до 03:00.

Телеканали "Україна" та "Інтер" транслюватиме богослужіння Української православної церкви (УПЦ МП) в ніч з 18 на 19 квітня з 23:00 до 03:00.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні немає заборони на відвідування кладовищ у поминальні дні, незважаючи на карантин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин вигнав львівських священників з церкви - як святять паску в розпал пандемії, несподівані фото.

Також "Знай.ua" писав, про Великдень 2020: обряди, звичаї, магія і повір'я найважливішого свята православних.