Якщо хоча б десята частина вірян, які відвідали великодні богослужіння у 2019 році, підуть на них на цю Пасху, то Україні слід очікувати нового спалаху коронавірусної інфекції.

Про це повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Минулого року на головне християнське свято у церкви прийшло біля 7,5 мільйонів осіб, тому навіть 10 відсотків від цієї частки є критичними, бо це вже 750 тисяч людей.

Задля уникнення цього, влада веде переговори з Радами церков.Також біля храмів чергуватимуть понад 22 тисячі поліцейських та гвардійців.

Віруючі в церкві під час карантину, фото: Facebook
Віруючі в церкві під час карантину, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

"Ми вкотре закликаємо громадян не приходити цього року на релігійні служби. У випадку, якщо таке відбудеться, правоохоронці проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди дотримувались особистих заходів безпеки та тримали необхідну дистанцію. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян, за словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, правоохоронці готові вдаватися до більш жорстких заходів – адміністративних покарань", - стверджує Шевченко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мер наказав ловити порушників карантину — у руки копам попалась дружина очільника міста.