Відносно недавно глава української держави Володимир Зеленський розпорядився виплатити 1 мільйон доларів тим вченим, які зможуть створити вакцину проти смертельного коронавірусу COVID-19 з Китаю.

У свою чергу вітчизняна компанія "Екофарм" запевняє, що її препарат під назвою "Протефлазід" вже є засобом проти нового вірусу. Про це повідомляє "ubr".

Цей імуномодулятор являє собою 96% спиртовий розчин щучки та вейніка, який компанія виробляє протягом 20 років. За словами виробника "Протефлазід" допоможе при грипі, застуді, гепатиті, ВІЛ-інфекції, а тепер зможе перемогти навіть смертельний коронавірус.

Вартість такого флакона становить від 600 до 700 гривень.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ефективність даного препарату компанія "Екофарм" доводить дослідженням, яке було проведено в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського. Однак з'ясувалося, що реальних клінічних випробувань не проводилося, а дія препарату лише змоделювали на комп'ютері.

Журналісти Бігус.Інфо з'ясували, що кілька років тому Міністерство охорони здоров'я України назвало "Протефлазід" псевдопрепаратом і зазначило, що він не включений в міжнародні протоколи за відсутності доказів його ефективності.

Також слід зазначити, що мер Львова Андрій Садовий раніше спростував чутки про застосування "Протефлазіду" в лікуванні коронавіруса.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що доктор Комаровський випустив чергову серію відповідей на питання публіки щодо Covid-19.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кров Тома Хенкса допоможе вченим в розробці вакцини від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, як лікують від вірусу в київській лікарні.