Предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, що через карантин в країні паски на Великдень можна освятити вдома тією водою, яка була освячена ще на Хрещення. Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Якщо людина не має змоги, а це особливо люди похилого віку, які повинні перебувати в цей час вдома, щоб не наражати себе на небезпеку, після звершення богослужінь у храмах і, долучившись до них по телевізору, чи через інші засоби, фейсбук, ютуб і так далі, мають можливість самостійно взяти освячену на Йордан воду і покропити нею паску, чи ті приношення, які ми приносимо зазвичай до храму в цей час", — сказав предстоятель ПЦУ.

Також Епіфаній закликав віруючих не ходити до церкви на масове висвітлення пасок, а дивитися його онлайн.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід зазначити, що церковна служба Української Греко-Католицької Церкви почалося о 7:30 ранку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували привітання з Великоднем в прозі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" читачам розповіли, які є обряди, прикмети та ритуали на Великдень.

Також "Знай.ua" писав про служби у храмах під час карантину на Великдень.