Як відомо, Україна вже більше 35 днів перебуває на карантині. Запобіжні заходи запровадив уряд через пандемію коронавірусної інфекції. Однак, за весь час карантину ще не відбувалися державні свята.

У неділю, 19 квітня, на коли припало християнське свято Великодня були побоювання, що православні віряни можуть порушити карантин і викликати нову хвилю зараження інфекцією, адже церковна служба передбачає тісний соціальний контакт.

Тим не менш, незважаючи на багато повідомлень про порушення в регіонах, і навіть у самому Києві, біля Свято-Воскреснского храму, що примикає до Києво-Печерської Лаври і куди напередодні з Єрусалиму було доставлено Благодатний вогонь вірян не залишилося. В цьому видно невеликий прогрес. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Відомо, що перед службою монастир оточили правоохоронці для контролю карантинних обмежень. Також варто нагадати, що в Лаврі зафіксували спалах коронавірусу. Там захворіли вже понад 100 осіб. За інформацією українських журналістів, інші собори в центрі, такі як Михайлівський, також були безлюдні й під контролем поліції з муніципальної вартою.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Разумков взяв приклад з Зеленського і Великдень звернувся до українців.

Як повідомляв Знай.uа у МВС розповіли, скільки тисяч українців на Великдень порушили "святий "карантин і отримали покарання.

Знай.uа писав, Омелян нагадав Зеленському про поліцейське свавілля та "ідеальний" шторм - "Це кінець, а не добре".