Вранці 19 квітня, незважаючи на свято Великодня, незаконні збройні формування під Донецьком атакували українських військових. Це сталося біля села Піски, недалеко від зруйнованого донецького аеропорту. З середини 2014 року ця точка є одним з місць найзапекліших сутичок між захисниками України і путінськими бойовиками-сепаратистами.

У заяві, яку поширила прес-служба ВСУ в соціальних мережах, йдеться про обстріл сепаратистами українських позицій. Провокаційна атака здійснювалась з мінометів калібру 82. Як відомо, використання такого типу озброєння не передбачається Мінськими домовленостями, які боївки ОРДЛО порушують вже не в перший раз.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube

На щастя, проросійським бойовикам не вдалося зіпсувати свято: військовослужбовці, які захищають Україну, ніяких втрат не зазнали. У відповідь Збройними Силами України було завдано прицільний удар по позиціях сепаратистів в околицях Донецька. Про втрати з боку бойовиків в результаті удару ВСУ поки інформації немає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, українським військовим на Донбас передали маски і медапаратуру.