Відомий український педіатр доктор Комаровський назвав місця, де найбільше шансів заразитися коронавірусом. Щодня інфекція поширюється з більшою силою і людей хвилює де ризик заразитися найбільший. За словами лікаря, найбільший ризик - це перебувати в тісному контакті з зараженими Covid-19.

За словами доктора, найбільш небезпечний шлях зараження - це знаходження із хворим в одній палаті. Саме тому медики заражаються від пацієнтів.

Доктор Комаровський, скріншот YouTube
Доктор Комаровський, скріншот YouTube

"На першому місці однозначно виявиться лікарняна палата інтенсивної терапії — кілька хворих плюс потоки кисню. Якщо в ній сухе повітря, немає дуже інтенсивного провітрювання і невелика площа — це взагалі ідеальний спосіб зустрітися відразу з 10 инфицирующими дозами", - сказано на сайті Комаровського.

Приміщення з великою кількістю людей знаходиться на другому місці за небезпекою заразитися. Замкнуті простору представляють найбільшу небезпеку для здорової людини.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Особливе місце — будинки для людей похилого віку та людей з інвалідністю: по суті це зосередження в обмеженому просторі тих, для кого і одна інфікуються доза — це смертельний ризик, плюс всі постійно мерзнуть, тому ніякого провітрювання, плюс часте застосування дихальної апаратури", - розповів Комаровський.

Доктор Євген Комаровський (скріншот)
Доктор Євген Комаровський (скріншот)

Після перерахування цих небезпечних місць, ви повинні розуміти, чому під час карантину заборонені саме вони.

"Коронавірус нікуди йти не збирається. Він залишить нас у спокої тільки тоді, коли більшість з них зустрінеться і суспільство сформує колективний імунітет. Добитися цього за зиму й весну не вийде, але влітку обов'язково стане легше — відкриються вікна, відключиться опалення (нормалізується вологість), люди частіше будуть зустрічатися і більше часу проводити на свіжому повітрі, а не в приміщенні, нагріваються на сонці дверні ручки, збільшиться кількість ультрафіолету. Ми всі, врешті-решт, навчимося мити руки", - підсумував лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що доктор Комаровський випустив чергову серію відповідей на питання публіки щодо Covid-19.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кров Тома Хенкса допоможе вченим в розробці вакцини від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, що карантин продовжать вже цього тижня - Шмигаль розповів про два піки захворюваності.