Цього літа українці через карантин мають всі шанси залишитися без подорожей за кордон. Як не сумно, але країни почнуть пускати туристів в останню чергу. І досі не відомо, коли влада почне відкривати кордони. Тож мрії про Єгипет, Туреччину, Грецію чи Іспанію, цього року можуть залишитись лише мріями.

"Євросоюз збирається синхронно відкривати кордони і це буде залежати не від однієї країни – Італії чи Болгарії. Ми бачимо, що в Туреччині зараз теж карантин, і дуже малоймовірно, що країна в червні відкриє кордон і буде приймати туристів. Так само і інші популярні напрямки", – говорить Володимир Царук, директор центру розвитку туризму України.

Відпочинок у Єгипті, скріншот: YouTube
Відпочинок у Єгипті, скріншот: YouTube

У Європі вже озвучили план зняття карантину. Спочатку зніматимуть обмеження всередині країн: відкривати навчальні заклади, потім торгові центри, після них – кафе і ресторани з обмеженням числа відвідувачів. Після цього країни ЄС почнуть знімати обмеження по внутрішніх пересувань. І в останню чергу відкриються зовнішні кордони.

Між кожним етапом скасування обмежень повинно проходити близько місяця. Країна, яка вирішить достроково зняти обмеження, повинна заздалегідь попередити решту.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ірина Сопонару на відпочинку, фото: Instagram зірки
Ірина Сопонару на відпочинку, фото: Instagram зірки

"Подорожувати по Європі влітку, швидше за все, не вийде: зовнішні кордони ЄС відкриють в останню чергу", - відреагували в Держагентстві розвитку туризму в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, любителям вікендів у Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Європа обнадіяла заробітчан, карантин можуть скасувати - всього три умови.

Також портал "Знай.ua" писав, на каву до Австрії - туристів потішили приємними новинами з "карантинної" Європи.