Карантин вніс зміни в навчальний процес, але ЗНО відбудеться за будь-яких обставин. У Міносвіти розповіли, як проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання в умовах пандемії.

У відеозверненні заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний зазначив, що дата проведення ЗНО залежить від тривалості карантину.

Реєстрація на ЗНО

Так, додатковий період реєстрації на додаткову сесію ЗНО для окремих категорій осіб триватиме з 25 травня по 9 червня. Перелік категорій осіб, які мають право на реєстрацію під час цього періоду, розміщено на сайті УЦОЯО.

Крім того, через карантин МОН може змінити категорії осіб, які будуть мати можливість скористатися додатковим періодом реєстрації на додаткову сесію ЗНО. Графік самої додаткової сесії ЗНО буде оголошено до 22 травня.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дати пробного ЗНО також залежать від тривалості карантину. Якщо він завершиться:

1. До початку травня (наприклад, 24 квітня) – пробне ЗНО відбудеться в травні.

2. На початку червня – пробне ЗНО відбудеться в червні.

3. На початку серпня – пробне ЗНО відбудеться в першій половині серпня.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

В особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти розміщено матеріали, які допоможуть краще підготуватися до тестування.

В кабінетах можна подивитися відео, попрацювати з тестами, попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, навчитись ефективно розподіляти час.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко пояснив, що буде з київськими школами після карантину – ЗНО ніхто не відміняв.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні стартував третій тиждень онлайн-школи – розклад уроків на 22-24 квітня.

Також портал Знай.uа писав, що маленьких киян "садитимуть на горщики" онлайн – у Кличка вирішили, що робити з садками на карантині.