Цього року Зовнішнє незалежне оцінювання незважаючи на продовження карантину в Україні все ж таки відбудеться. При цьому школам потрібно підготуватися до дистанційного завершення навчального року. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки.

Зокрема, мова йде про дистанційне навчання, підсумкове оцінювання, оформлення документів про освіту, які вказані в листі-роз'ясненні МОН від 16 квітня.

"Карантин продовжено, а це означає, що ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз'яснення для всіх установ освіти і публікує рекомендації на офіційних ресурсах", – заявила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

У Міносвіти зазначили, що педради шкіл зобов'язані самостійно вибрати, яким чином організувати дистанційне завершення навчального року.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, 22 квітня під час брифінгу Любомира Мандзій підкреслила, що незважаючи на продовження карантину випускники та абітурієнти зможуть скласти ЗНО в 2020 році. Але кінцеві дати буде оприлюднено лише після завершення карантину в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко пояснив, що буде з київськими школами після карантину – ЗНО ніхто не відміняв.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні стартував третій тиждень онлайн-школи – розклад уроків на 22-24 квітня.

Також портал Знай.uа писав, що маленьких киян "садитимуть на горщики" онлайн – у Кличка вирішили, що робити з садками на карантині.