В Україні навчальний рік завершиться 1 липня. В травні або червні, діти повернуться до школи вчити пропущений матеріал. Про це заявила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій у відеозверненні у Facebook.

"Про учбовий рік. Згідно ЗУ "Про освіту" навчальний рік в Україні закінчується 1 липня. Якщо буде можливість продовжити навчання в школах у цьому навчальному році, то в травні або в червні повернемося за шкільні парти, знайдемо можливість опрацювати матеріал, який зараз подають дистанційно і підвести підсумки", - зазначила чиновниця.

Також у Міністерстві повідомили, що пробне ЗНО може пройти в травні. Основна сесія тестування відбудеться після 20 червня. Якщо ж навчання відновиться в червні, пробне ЗНО проведуть у червні до початку основної сесії.

Про закінчення навчального року - Любомира Мандзій

Т.в.о. Міністра освіти і науки Lubomyra Mandziy розповідає про закінчення навчального року, цьогорічне ЗНО, вступну кампанію і роботу шкіл в період карантину. З-поміж запитань, на які Любомира Мандзій надасть відповіді: ▪ Коли закінчиться нинішній навчальний рік? ▪ Коли відбудеться ЗНО? ▪ Як відбуватиметься вступна кампанія? ▪ Як працювати школам в період карантину? Документи, про які йтиме мова під час трансляції: 📄 Щодо особливостей організації освітнього процесу під час карантину https://bit.ly/3duzwlh 📄 Щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину https://bit.ly/3doTiyq 📄 Про умови та оплату праці працівників закладів освіти і науки в умовах карантину https://bit.ly/2UjBhtR 📄 Про неприпустимість примусового виселення здобувачів освіти або надання таких рекомендацій здобувачам освіти https://bit.ly/2WMlg15

Geplaatst door Міністерство освіти і науки України op Donderdag 26 maart 2020

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

"Ми готові почати ЗНО у червні, липні або навіть у середині серпня. Якщо в середині серпня - то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня", - уточнила Мандзій.

Вступну кампанію продовжать, якщо ЗНО відбудеться в червні. Міністерство має підготувати зміни до правил прийому у вищі навчальні заклади. У той же час державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів буде скасовано.

У зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального...

Geplaatst door Міністерство освіти і науки України op Donderdag 26 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 25 березня тимчасово виконувати обов'язки глави Міністерства освіти і науки України Кабінет міністрів призначив Любомира Мандзій.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві освіти і науки заявили, що у зв'язку з продовженням карантину можуть змінитися терміни вступної кампанії та дата проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

Також портал Знай.uа писав, як скоротять фінансування ПТУ, школам, університетам під час карантину.