У Кабінеті міністрів України працюють над розробкою нової пенсійної системи, а саме обов'язкової страхової пенсійної системи. Вона працюватиме паралельно з уже наявною солідарною пенсією.

Про це стало відомом під час ефіру програми "Сніданок з 1+1", про що повідомляє Телевізійна служба новин.

Цікаво, що страхову виплату при виході на пенсію можна буде зняти усю відразу або ж отримувати частинами у звичний спосіб.

Авжеж, для отримання страхової пенсії необхідно попередньо нараховувати на неї відсоток з прибутків.

Пенсіонер, фото з вільних джерел
Пенсіонер, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також в Україні продовжує проходити пенсійна реформа, започаткована в 2017 році. З 1 квітня жінки в Україні зможуть виходити на пенсію у віці 59 років і шести місяців, хоча до 1 квітня цей вік був на пів року менший – 59 років. А через рік, з 1 квітня 2021 року, піти на заслужений відпочинок жінки зможуть в 60 років. Пенсійний вік для жінок передбачений ст. 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і визначається в залежності від дати народження жінки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям перерахують пенсії — хто отримає надбавку зовсім скоро.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пенсіонерам знову перенесли індексацію, названо нову дату підвищення виплат.

Також "Знай.ua" писав, Як докупити трудовий стаж до пенсії, інструкція від ПФУ.