Київський метрополітен не функціонує вже більше місяця. Більшість жителів столиці встигли скучити за звичними підземками, гуркоту вагонів у тунелях, оголошенням станцій приємним голосом Миколи Петренка. Напевно, навіть натовпу в ранковий і вечірній час-пік готові пробачити. Однак поки люди знаходяться в самоізоляції, метрополітен продовжує жити своїм життям. Хоч вона і значно відрізняється від робочих буднів.


Зокрема, у Київському метрополітені зараз проводиться великий комплекс ремонтних робіт. Раніше їх могли проводити тільки вночі, оскільки в денному графіку “вікон” немає і бути не може. Зараз на багатьох перегонах “підземки” проводять заміну дорожнього полотна, виконують капітальний і профілактичний ремонт стрілочних переводів, систем безпеки, іншого обладнання.


Крім того, проводяться роботи з переоснащення систем пожежогасіння, освітлення станцій та перегонів, установка і ремонт насосів, систем вентиляції. Також метрополітен проводить технічне обслуговування ескалаторів на станціях “Майдан Незалежності” і “Золоті ворота”. В депо проводять ремонт вагонів і обкатку поїздів. Незабаром стартує капітальний ремонт станцій “Арсенальна”, “Лук'янівська” і “Сирець”. На них повинна бути реалізована “програма доступності”.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, скасування рейсів і виплата компенсацій українські туроператори змінили правила. Українські туроператори змінили правила виплати компенсацій і скасування турів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який був введений до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірус, можуть послабити.

Також "Знай.uа" писав, як пересуватися машиною на карантині, список заборон і документів. Нові правила карантину в Україні.