Як і кілька тижнів поспіль, Київ продовжує займати лідируючу позиції за кількістю хворих на коронавірус – щодня у місті реєструють десятки нових випадків інфікування. Та на додаток до низки карантинних обмежень, мешканцям мегаполісу доводиться миритися ще з одним – комунальним. До низки скарг щодо "фейкової" дезінфекції додалися ще й масові повідомлень про відсутність гарячої води та непрацюючі ЖЕКи. Окрім того, кияни вимагають від міської влади навести лад із транспортним колапсом та нарахувати "карантинні виплати". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

За добу 63 нових випадки: серед них – 9 священнослужителів

Як зазначив в ході онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко, ситуація із розповсюдженням небезпечного вірусу у місті залишається невтішною – станом на 24 квітня, в столиці зареєстровано 1122 хворих.

"Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, за минулу добу збільшилася ще на 63 людини, 3 з яких – медики. Захворіли 22 жінки, віком від 21 до 82 років, та 35 чоловіків від 18 до 87 років, а також 6 хлопчиків, віком від 6 до 14 років. До лікарень столиці госпіталізували 20 пацієнтів, інші лікуються на самоізоляції під контролем медиків", – повідомив Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Серед виявлених випадків інфікування знову підтверджені зараження священнослужителів. З Києво-Печерської Лаври – 5 осіб, з Покровського Голосіївського монастиря та 1 людина з Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря.

Православна Церква України, фото: Facebook
Православна Церква України, фото: Facebook

Втім, є і позитивні новини: за минулу добу вилікувалися 8 киян, а загалом за період "коронавірусної епідемії" в столиці одужало вже 53 людини.

Загалом же, в лікарнях наразі перебуває понад 200 пацієнтів, інфікованих коронавірусом.

"На сьогоднішній день 217 хворих лікується в стаціонарних медичних закладах. Ще 57 людей перебувають в лікарнях з підозрою на Covid-19. 39 дорослих – в важкому стані, двоє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень", – наголошує мер Києва Віталій Кличко.

Наразі у місті підготовлено 14 лікарень першої та другої хвилі прийому хворих на коронавірус – це понад 1700 ліжок. А що до кількості апаратів штучної вентиляції легень, необхідних для рятування важких пацієнтів, то вона ледь помітно збільшилася, в порівнянні із першими днями введення карантину – зараз їх 400 штук.

Потік обурень не згасає: "Не доводьте місто до відчаю!"

Разом із масовими скаргами на відсутність обіцяної столичною владою дезінфекції в під'їздах та на вулицях міста, з'являються все нові і нові повідомлення щодо відсутності гарячої води.

Користувачі соцмереж висловлюють обурення і на офіційній сторінці київського голови у Фейсбуці.

"Чи можна ретельно витримувати карантинні норми гігієни? Коли з гарячого крану тече льодяна вода? Дві доби у всьому будинку по вул. Дегтярівська, 6 відсутня гаряча вода! Як можна ретельно витримувати карантинні норми гігієни? Коли вода біжить з гарячого крану льодяна? ЧОМУ ВІДСУТНЯ ГАРЯЧА ВОДА У ТАКИЙ СКЛАДНИЙ КАРАНТИННИЙ ЧАС? Просніться! Сьогодні змінилися усталені норми життя і побуту. Тільки питання гарячої води її ігнорування службами своїх обов’язків залишається без змін! Прикро й огидно", - обурюється киянин, кандидат юридичних наук, доцент Руслан Кацавець.

Проблемним наразі залишається і ситуація із громадським транспортом.

"Віталій, в країні карантин триває, але не доводьте місто до відчаю! Вирішіть питання з транспортом для людей з інвалідністю, з хронічними хворобами!!!!! Та, дайте їм хоча б ті ж пропуску для пересування в громадському транспорті. Ви самі пересуваєтеся на авто, а багато з них мають купу грошей витрачати на таксі, яких і так не вистачає. Є прошарок людей яка змушена добиратися до місць лікування !!! Їх лікування припиняти неможливо! Для них це смерть!", - відзначає киянка Наталія Попова.

Водночас, жителі столиці повідомляють про систематичне порушення правил міжміського сполучення.

Також мешканці Києва наголошують про необхідність видачі людям фінансової допомоги та індивідуальних засобів захисту.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.