Лікар з Києва відверто розповіла про скорочення медперсоналу і примус керівництва підписувати накази про готовність персоналу працювати за мінімальний оклад.

Про наболіле розповіла в Facebook лікар-психіатр КНПКЛ "Психіатрія" міста Києва Наталія Стрімовська. Зі слів лікаря, під час епідемії коронавірусу влада завдає удару в спину медичним працівникам.

Стрімовська повідомила, що у київській психлікарні скорочують медиків та примушують підписувати накази про готовність працювати за мінімальну зарплату.

"У цих важких умовах запустили медичну реформу, покликану як я розумію, зробити медицину більш якісною і доступною, а оплату праці медиків - більш гідною. Нас запевняли, що медики не постраждають від скорочень. У четвер оголосили, що всі підробітки і сумісництва з персоналу знімають. У п'ятницю перед Великоднем видали аванс в розмірі 1500 грн (в моєму випадку - замість 4 тис. грн). У вівторок після Великодня оголосили, що всі повинні підписати наказ, що готові працювати за мінімальний оклад: в моєму випадку - це: 3 тис. 800 грн. У вівторок оголосили, що кожне відділення має звільнити 11 співробітників. У випадку мого відділення - з 25", - зазначила Стрімовська.

Лікар-психіатр звернулась до МОЗ та уряду з питанням, чи це та подяка медикам, про яку так багато казали, а також наголосила, що економія на психічному здоров'ї може дуже дорого обійтися в результаті.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"У мене питання до Міністерства Охорони здоров'я і до уряду: це та горезвісна подяку медикам, про яку ви тринділи на кожному розі? Ви всерйоз вирішили заощадити на психічному здоров'ї нації? Ці 8000 гострих психотичних хворих, які проліковуються щороку в нашій дуже пристойною за рівнем допомоги лікарні - вони тепер залишаться без допомоги. Середня тривалість нелікованого маніакального епізоду - 4 місяці, депресії - 6-8 місяців, шизофренічний психоз може без лікування тривати роками: у нас тепер люди з активними галюцинаціями і маренням, суїцидальними і агресивними тенденціями просто по містах і селах гуляти будуть. Шукати найближчий ставок, де б втопитися зі своєю дитиною, або кидатися на уявних переслідувачів з ножем в громадському транспорті? Ви думаєте, психічних хвороб не існує - так ось, вони є, хронічні і дуже страшні, і ви їх не бачите тільки через те, що купка ентузіастів за смішні гроші брала удар на себе", - емоційно зазначила Стрімовська.

Лікар обурилась через аморальність і злочинність влади і назвала те, що відбувається сьогодні в медицині, крахом.

"Я в люті. Я в люті, і мені шалено-шалено-шалено соромно за цих безголових і аморальних, злочинних людей, які сидять при владі. Глибокий сором і спустошення. Крах медицини. Крах психіатрії. Не бачу світла в кінці тунелю", - завершила свій емоційний пост лікар.

Ну вот сейчас реальные хроники Армагеддона. Во время епидемии короновируса, мирового карантина, глобального...

Geplaatst door Наталья Стримовская op Woensdag 22 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українських медиків на передовій боротьби з пандемією залишили із порожніми кишенями

Як повідомляв портал Знай.ua, Ляшку довелося виправдовуватися за мізерні аванси медиків

Також Знай.ua писав, головного санлікаря Віктора Ляшка жорстко розкритикували за бюрократизм