В Чорнобильській зоні ліквідовано всі джерела займання. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков. За його словами, всі осередки загорянь у зоні відчуження Чорнобильської АЕС ліквідовані, хвиля пожеж збита.

Аваков у Чорнобилі, скріншот з instagram
Аваков у Чорнобилі, скріншот з instagram

"Всі джерела вогню ліквідовані. Загроз немає. Йде робота рятувальників з тліючим торфовищ. Хвиля пожеж збита. Дякую рятувальників і лісників за роботу!", - написав Аваков.

Рятувальники у Чорнобилі, фото Іnstagram
Рятувальники у Чорнобилі, фото Іnstagram

За його словами, жахливо суха зима – рівень води в екосистемі пішов вниз на 1.5-2 метра.. лісова, особливо хвойна підстилка легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища і це - особлива проблема. І все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось заховати вогнем свої брудні справи.. Ми це дуже ясно все розуміємо. І миритися не збираються – і вживаємо заходів. Прошу всіх, хто має хоч якоюсь інформацією – зателефонуйте в поліцію", - зауважив Аваков.

Мендель і Зеленський, фото Іnstagram
Мендель і Зеленський, фото Іnstagram

За його словами, поліція вже займається цим та іншими інцидентами. Створив спеціальну групу МВС, Нацгвардія початку антидиверсионную операцію в лісі.. але які ж негідники.. тисячі наших не сплять на пожежі цілодобово, хапають пил і радіацію .. а хтось з-за рогу.. ух попадетеся! А попадетеся точно! І штрафом вже не відбудетеся.

Нагадаємо, що гасіння пожеж у зоні ЧАЕС триває з 4 квітня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чорнобиль палає з новою силою - рятувальники метаються між пожежами по всій зоні відчуження, відео

Як повідомляв портал Знай.ua, Чорнобиль палає з новою силою, вогонь з трави перекинувся на торфовища - дуже небезпечно.

Також Знай.ua писав, що Чорнобиль продовжує палати, - пожежні підключили до гасіння поїзд і вертольоти.