Як відомо, 26 квітня 2020 року виповнилася 34-а річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф в історії як України, так і СРСР. В цей день українські політики згадують жертв трагедії.

Чорнобиль, pxhere

Глава держави Володимир Зеленський вшанував пам'ять героїв-чорнобильців. Своє звернення він розмістив на сторінках в соціальних мережах.

"В цей день ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які врятували майбутнє радіаційної небезпеки і відійшли у вічність", – наголосив український лідер.

Також Зеленський висловив глибоку повагу ліквідаторам і добрі слова на адресу представників різних професій, які захищають, забезпечують відновлення та розвиток територій, що зазнали радіації.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков разом з першим заступником голови ВР Русланом Стефанчуком, заступником голови Оленою Кондратюк та керівником Апарату Верховної Ради В'ячеславом Штучним вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Урочиста церемонія пройшла біля пам'ятного знаку "Воїнам Чорнобиля" і меморіального кургану "Героям Чорнобиля".

"В деяких аспектах події 1986 року і те, що відбувається сьогодні, схожі, адже тоді теж була загроза не тільки для України, але й для Європи та навіть більше. Завдяки людям, які 34 роки тому поклали своє здоров'я, життя, щоб сьогодні ми могли жити тут", – зазначив голова ВР.

Річниця аварії на ЧАЕС, офіційний сайт президента України

У свою чергу, голова партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк зазначив, що, згадуючи героїв та жертв Чорнобильської трагедії, ми повинні пам'ятати про ціну брехні, призвела до трагедії. Про це він написав на сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні річниця Чорнобильської трагедії. Ми маємо щоденно пам'ятати про подвиг героїв-ліквідаторів, які врятували Україну та світ від страшних наслідків тієї аварії. І щиро дякувати за самопожертву заради життя інших людей. А ще пам'ятати про уроки Чорнобиля. Зокрема про те, на що здатна брехня влади", – написав він.

Чорнобиль, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у зоні ЧАЕС зловили любителів "радіаційного відпочинку".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Микола Томенко заговорив про Чорнобиль в день трагедії.

Також "Знай.ua" писав, що 34 роки тому сталася страшна аварія на Чорнобильській АЕС.