Карантин став справжнім випробуванням для найманих працівників. Багато хто втратив роботу, іншим урізають або затримують зарплату. У таких умовах виникає гостре бажання рухатися далі і засвоювати нові професії, але тут треба врахувати нові тенденції.

віддалена робота, фото Pixabay
віддалена робота, фото Pixabay

Трансформація професій

Хоча багато з важливих професій нікуди не зникнуть, у них відбуватиметься серйозні зміни.

Наприклад, SMM-ники будуть спеціалізуватися Поки що цією професією можна оволодіти за місяць інтенсивного навчання, але експертність в аналітиці стає все важливішою вимогою.

Навіть ті професії, які найменше залежать від впливу технологій і навряд будуть замінені роботами найближчим часом - такі як лікарі чи вчителі - змушені будуть залишити цю сферу, якщо не опанують новими технологіями.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Буму в IT не буде

IT не стане рятівною паличкою просто так. Конкурентоспроможний айтішник - це не людина, яка два тижні десь відучився. Навіть Джуніори (початківці фахівці) вчаться півроку-рік.

Якщо до осені економіка стабілізується, рекламодавці повернуться, бізнес налагодиться, тоді в IT-сфері з'являться нові вакансії. Але до того часу людина, яка лише зараз починає вивчення певної спеціальності в IT, справжнім фахівцем стати не встигне.

Роботодавці почнуть цінувати тих, хто ефективно працює віддалено

Поки ми всі сидимо по домівках, наші роботодавці з'ясовують, хто працює вдома гірше, а хто краще. А хто взагалі не справляється без постійного нагляду.

Багато хто з роботодавців захоче скоротити витрати в умовах економічної кризи, тому офіси можуть бути закритими у першу чергу.

Так що сміливо додавайте в резюме рядок "Вмію працювати віддалено".

Нудні професії зникнуть

Карантин і наступні зміни поставлять під питання існування нудні професії, яких нині дуже багато в офісах. Це монотонна робота, то, яку роблять згідно з чіткими інструкціями. Ці процеси будуть автоматизуватися, щоб уникнути форс-мажорів, таких як хвороба людини.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Рокфеллер позаздрить: топ найпрестижніших професій Києва.

Як повідомляв портал Знай.ua, Не жіночі професії? Ми доведемо вам, що таких не існує!

Також Знай.ua писав, що Професії сфери обслуговування визнані вченими найстресовішими.