А от коли ви на карантині заварюєте смачну каву, ви хоч уявляєте, яка безглузда випадковість нам дала таку насолоду? Сталося це за таких обставин: на північному сході Ефіопії знаходиться провінція під назвою Каффа. Про це відомий ведучий "Надзвичайних новин" Костянтин Стогній поміркував на своїй сторінці у Іnstagram.

За словами Стогнія, десь у IX столітті, у часи, коли земля ще у нас на Аскольдовій могилі не висохла, ефіопський пастух на ім'я Калді пас своїх кіз. І одного разу ввечері виявив, що зазвичай сумирні тварини не лягають спати, не відпочивають, а продовжують гратися і веселитися.

"Калді спробував з'ясувати причину такого дивного поведінки кізок. Виявилося, що його підопічні об'їдають листя і ягоди одного там деревця. Спробував сам ці червоні ягідки. Вони виявилися, як шипшина. Калді зазнав такий же приплив бадьорості, що і його кози. Всі разом вони весело проскакали до ранку. Такий стан кавового перезбудження в Ефіопії і понині називають "козлячі танці". Солодкими ягодами Калді пригостив ченців найближчого православного монастиря. Тут треба згадати, що православ'я в Ефіопії найдавніше у світі. Ченцям козлячі танці припали не до душі, і вони кинули ягоди у вогонь", - розповідає Стогній.

Кава, скріншот: YouTube
Кава, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами автора, осередки "шипшини" згоріли, а кісточки стали підсмажуватися і трапезної пішов такий спокусливий аромат, що ченці, щоб не впасти в диявольську красу, дістали зерна і розтоптали їх. Але ті ще діжче запахли! Тоді ченці сміли розмелений порошок в горщик і залили для вірності водою.

А через кілька годин з молитовної зміни прийшов чернець, який нічого про це не знав і випив з горщика ароматну "воду". Потім він, повний сил, сів переписувати Євангеліє від Пилипа, і... замилування ченця не було меж!

А тепер немає межі нашого замилування. Правда чернечий горщик з плином часу перетворився в таку ось професійну кавоварку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скільки треба чайних пакетиків, щоб заварити світовий океан.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти назвали кращі продукти для зміцнення імунітету.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували три рецепта детокс коктейлів.