Карантин привів до того, що зараз у Польщі не вистачає робочої сили. З цієї причини бізнесмени мають намір організувати чартерні рейси, на яких в країну привезуть з України заробітчан.

Про це заявив в ефірі польського каналу TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Инглот.

"Ми хочемо перевезти перших 200 осіб з України на фабрики у Вроцлав", – сказав він.

Він стверджує, що в Польщі гостра нестача людей для роботи в сільському господарстві. Фермерам не вдасться зібрати врожай без сезонних робітників, які зазвичай приїжджали з України.

фото Getty Images
Збір врожаю, заробітчани \\ фото Getty Images

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Польські фахівці з ринку праці в місцевих ЗМІ почали все частіше говорити про організацію чартерних рейсів для працівників сільськогосподарської галузі.

Відзначається, що незважаючи на те, що організація чартерів вимагає значних коштів, альтернатива втратити урожай – набагато гірше.

Тим часом, на українсько-польському кордоні організували платні автобусні перевозки для тих, хто не може перетнути кордон автомобілем. Це єдиний легальний спосіб для українців повернутися додому, оскільки всі пішохідні переходи закриті на час карантину, пише zaxid.net.

Незважаючи на те, що і президент, і уряд запевняли, що зроблять все для безперешкодного повернення громадян України, за перевезення на 500 метрів (!) приватна компанія збирає з кожного пасажира по 50 злотих (понад 320 грн за курсом НБУ).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заробітчани за рік наповнили бюджет України на рекордну суму.

Як повідомляв Знай. ua, львів'ян пускають додому з заробітків у Польщі за скажені гроші.

Також Знай. ua писав, що українці чартером терміново вилетіли до Фінляндії рятувати полуницю.