У Святогірській Лаврі, яка належить УПЦ Московського патріархату, продовжують проводити масові богослужіння без засобів захисту і дезінфекції.

У Києво-Печерській Лаврі ще 20 випадкі коронавірусу, цього разу серед семінаристів. За останньою інформацією, кількість тих, хто перехворів, наблизилась тут до 200.

Сьогодні в Україні залишилася лише одна Лавра Московського патріархату, яку досі не закрили на карантин - Святогірська. Богослужіння тут проводять без масок, з процедурою цілування ікон і прикладанням до хреста.Про це йдеться в сюжеті каналу "1+1".

Журналісти зайшли в храм як туристи, однак, дуже виділялися серед місцевих, оскільки вони були чи не єдиними, хто одягнув на обличчя маску.

На вході, який охороняють "казакі", журналістці одразу радять пов'язати на стегнах хустку і зняти "непотрібну" маску.

"Змушують, якщо поліція, одягаємо, а так – ви бачите – всі без масок", - кажуть на вході.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Під час служби в приміщенні знаходилос близько двох сотень людей, які не дотримувалися необхідної дистанції. До ікон прикладають маленьких дітей і навіть мови немає ні про маски чи рукавички, ні про дезінфекцію.

У Святогірській Лаврі, скрін з відео
У Святогірській Лаврі, скрін з відео

Намісник Святогірської лаври митрополит Арсеній свою паству заспокоює: "Один батюшка дуже цікаві слова сказав: "А що буде? - Ми всі помремо".

Місцева влада не бачить ніякої проблеми в скупченні людей в лаврі, кажуть, тут живе 400 ченців і 200 переселенців.

Зазначимо, що раніше були закриті Києво-Печерська та Почаївська лаври.

Києво-Печерська лавра зачинилася першою з чотирма блокпостами на виїздах. Тут тести на covid-19 підтвердилися у 163 осіб. Є смерті серед монахів, інфекція зачепила церковну верхівку - настоятеля лаври Павла та очільника осередку Московського патріархату Онуфрія.

Почаївська лавра закрилася другою тиждень тому. Разом з церквами на карантин закрили все місто - тут захворіло 80 людей. Всі вони перетиналися на церковній службі.

Однак, досвід єдиновірців Святогірську лавру нічому не навчив.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Рівненщині знайшли управу на священика, який порушував карантин

Як повідомляв портал Знай.ua, короновірус косить верхівку РПЦ - помер наближений до патріарха Кирила протоієрей

Також Знай.ua писав, в УПЦ Московського патріархату вирішили не прислухатися до закликів влади і відкрити на Великдень церкви