Соціальні виплати українці отримають з серйозними затримками. У Фонді соціального страхування розповіли про ймовірні затримки виплат. Виявилося, що на період карантину в бюджет надходить недостатньо грошей.

Затримки виплат стосуються таких напрямків:

- лікарняні, пов'язані з тимчасовою непрацездатністю;

- виплати по вагітності та пологах;

- допомоги на поховання;

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

- щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві.

Орієнтовний термін затримки складе до 13 днів.

Виплати
Виплати
24tv.ua

"Це пов'язано зі зменшенням надходжень ОСВ – зокрема, через нижче прогнозованого розміру фонду оплати праці по країні, зменшення обсягів виробництва під час пандемії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, терміни виплат по непрацездатності залежать і від дати подання заяв-розрахунків на виплату лікарняних від роботодавця. У відомстві рекомендують тримати зв'язок з роботодавцем і бухгалтером підприємства, це допоможе прискорити процес.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям на карантині запропонують роботу – від 6 до 8 тисяч. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як Україна виходитиме з карантину і кризи.

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин залишив без роботи тисячі українців – у Кабміні пояснили, що робити.

Також портал Знай.uа писав, що Шмигаль озвучив жорсткі правила – на Україну чекає два роки карантинних обмежень.