5 травня повинен пройти аукціон по закупівлі наручних годинників, які повинен вручити чиновникам мер Києва Віталій Кличко. На купівлю 875 чоловічих та 625 жіночих годинників Київська міськрада готова витратити до 3 млн 870 тис. грн.

Так, першу партію з 200 годинників з гербом Києва повинні поставити не пізніше, ніж через місяць з моменту підписання договору. І це все під час карантину, коли більшість фірм зупинили виробництво.

При цьому апарат Київради не вперше запитує торги під конкретне підприємство – "Київський годинниковий завод". Три роки тому чиновники столичної мерії чотири рази (в березні, липні, вересні та жовтні) намагалися закупити у цього постачальника моделі годин у специфічних корпусах, стилізованих під герб.

Антимонопольний комітет зупиняв торги за порушення закону "Про публічні закупівлі", а в Київській мерії скасовували конкурси і через час оголошували нові, з тими ж умовами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

24 квітня на сторінці закупівлі з'явилася скарга про порушення правил торгів та Бюджетного законодавства. У скарзі вказують на те, що тендер прописаний під конкретну марку годинників "Київський годинниковий завод" Kleynod.

"Замовник навіть не посилається на цього постачальника, оскільки впевнений, що тільки він має специфічні годинники, стилізовані під герб, а встановлені дискримінаційні терміни поставки першої партії товару (30 календарних днів) повністю виключають участь інших учасників, які повинні забезпечити повний цикл виробництва нестандартної моделі – від розробки ескізів, дизайнерсько-конструкторських рішень, виготовлення зразків, а вже потім – всієї партії годинників", - йдеться в заяві.

Апарат КМДА обмежив коло можливих учасників подвійною банківською гарантією. У скарзі вимагають провести службове розслідування та про його результати розповісти меру Києва.

Варто уточнити, що зараз керівником, підписантом, засновником і бенефіціаром "Київського годинникового заводу" зареєстровано мешканця Луганська Олексій Золотарьов.

Спочатку "Київський годинниковий завод" збирав моделі російського бренду "Політ", а українські моделі годинників "Клейнод" почали виготовляти з 2002 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чиновника Київської ОДА звільняють через хабарі при медичних закупівлях.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кличко звільнив свого заступника через те, що він побив правоохоронця.

Також портал Знай.uа писав, що безробітним українцям збільшили соцвиплати на період карантину.